Liftpakketje

15 maart 2021

Nieuwe prefab liftschacht voor woongebouw

In opdracht van Helder Vastgoed hebben we een nieuwe prefab lift ontworpen voor het woongebouw aan de Middenweg te Den Helder. Dit project geldt als pilotproject voor een volgend project waarbij we 6 nieuwe liften bij bestaande flatgebouwen hebben ontworpen.

De nieuwe lift aan de Middenweg is volledig geprefabriceerd in de werkplaats van Van den Beemd B.V. Toch een beetje gek om een liftschacht van ruim 12 meter hoog op z’n kant te zien liggen. Het voordeel van zo’n prefab lift is dat alles onder gecontroleerde condities in elkaar kan worden gezet. De uitdaging schuilt erin om te voorzien dat bij de uiteindelijke plaatsing van het element alles op z’n plek gaat vallen. Daarvoor hebben we in het voorstadium veel overleg gehad met Helder Vastgoed, de leverancier en de aannemer.

De lift in aanbouw in de werkplaats van Van den Beemd B.V.

Foto: Van den Beemd BV

En dan: hijsen maar!

Afgelopen maandag heeft Aannemingsbedrijf L. v/d Wal & Zn B.V. samen met Van den Beemd de liftschacht op z’n plek gezet. Dat is nog een spannende gebeurtenis, getuige dit filmpje op Samen bouwen aan Den Helder en de foto’s van de uitvoering.

Foto’s: Helder Vastgoed/ KJK architecten

Alles is gelukt. En dan staat hij op z’n plek zoals op de renderings was voorzien. Net echt! En dan nu ook echt echt.

Lees ook

Nummer 33!

Gevelrenovatie Keizerstraat 40 van start Als de weergoden de dooi laten inzetten zal Aannemersbedrijf Gerard Borst volgende week van start gaan met de renovatie van de gevel van Keizerstraat 40. Dit is alweer de 33e gevel die we onderhanden nemen in het kader van de Gevelrenovatie-stimuleringsregeling van Zeestad. De bestaande gevel is ooit behandeld met ...