1512

Duinvilla Huisduinen

Locatie
Huisduinen
Jaar
2017
1512

Duinvilla Huisduinen

Aan de randen van de projectlocatie in Huisduinen werd het duinlandschap verder het woongebied ingetrokken.

Het vrijstaande woonhuis 1512 schikt zich in haar bescheiden ondergeschikte rol en past zich in lijnvoering en glooiing aan aan het opgeworpen landschap. Het monoliete volume helt aan de straatzijde over en omsluit zo de geborgen entree.
De slaapvertrekken zijn ingebed in het duinzand en geven over de aflopende duinpollen zicht op de straat.

De gesloten zijden aan de straatkant staan in contrast met de waaier die zich op de verdieping naar het zuidelijk gelegen duinlandschap openvouwt.
Hier, in de woonkamer en keuken ervaart men aan de zuidzijde van de woning het majestueuze panoramisch zicht op de Grafelijkheidsduinen.
Aan de westgevel bieden de strategisch geplaatste glazen erker en hoekramen bewust gekaderde schilderachtige landschappen met zicht op de duinen en de vuurtoren.

De materialisatie van de woning onderstreept de kleuren van het duinlandschap met haar rijkgeschakeerde tonen en de lange horizontale lijnvoering door langformaat Geostylistix gelijmd metselwerk, zinken dakranden en betonnen dorpels en afdekkers.

De binnenbekleding van de zuidgevel en de veranda zijn uitgevoerd in onbehandeld Redwood dat mettertijd het grijze patina van de woning zal aanvullen.